6 af de mest fantastiske rejser med tog og til vands i det nordvestlige England

Vandvejene og jernbanerne i det nordvestlige England giver dig et andet perspektiv på denne smukke, historiske region. Rejs langs Storbritanniens første kanal og den sidste jernbane, der er konstrueret fuldstændigt manuelt. Du kan spotte scener fra dine favoritfilm og -bøger, komme helt tæt på havfugle og sæler, og rejse på et flydende kunstværk.

Disse rejser bringer dig gennem et tidløst landskab på en måde, der vækker minder om fordums glamourøse tider.

Glid gennem vandet i det uspolerede Cheshire

Stig om bord på en farverig kanalbåd og nyd Cheshires idylliske vandveje på Cheshire Ring, en 156 km cirkelformet kanalrute med ikke mindre end 92 sluser. Du vil se gamle landsbyer, indbydende pubs, storslåede steder med industriel arv og endda nogle slotte. Hold øje med den historiske Anderson Boat Lift. Faktisk kan du ikke misse den - det er en helt utrolig konstruktion, som en gigantisk jernedderkop i tre etager, der er bygget af bygningsingeniøren Edwin Clark i 1875. Den kan løfte fragtskibe op til 15 meter fra floden Weaver og op til kanalen Trent & Mersey Canal.

Cheshire Circle

Sæt fart på hen over søerne på en historisk båd

Lake Cruises har haft fast rutefart hen over de smukke vande i Lake District National Park  i mere end 100 år. Mange af bådene er historiske og dampdrevne, og det giver en masse nostalgi og en følelse af eventyr. Du kan vælge mellem fire sejlture på søerne: Windermere er den længste og mest berømte af søerne. Ullswater bugter og snor sig gennem bjerglandskaber og en svagt buet kystlinje med grønne marker og skove. Coniston Waters Peel Island var med i Arthur Ransomes berømte børnebog Svalerne og Amazonerne. Wide Derwentwater grænser op til nogle billedskønne vandrestier.

Lake Windermere

Rejs som en viktoriansk passager på jernbanen East Lancashire Railway

Med sin naturskønne blanding af bakkede landlige omgivelser, historiske byer og post-industrielle egne giver denne historiske dampjernbane på ca. 19 km dig en idé om hvordan det var at rejse med tog i det viktorianske England. Den oprindelige bane åbnede i 1846 under kulminationen på Englands ‘jernbanefeber’ og bevares af mere end 600 frivillige i dag. Den har adgang til hovedlinjen, hvilket muliggør en konstant udveksling af berømte damp- og dieselmotorer. Jernbanen arrangerer et imponerende eventprogram inklusive weekender fra krigstiden, afternoon teas, spøgelsestog til Halloween, 'Julemands-specials' og 'Rail Ale'-ture i sine smukt restaurerede jernbanevogne.

East Lancashire Railway

Oplev Manchester industrielle arv fra Storbritanniens første kanal

Manchester er omgivet af kilometerlange kanaler og vandveje, der er bygget under den industrielle revolution i England. Hop om bord på et City Centre Cruise og glid forbi Manchester, Trafford Park og Salford. Din båd vil navigere gennem sluserne og havnebassinerne i Manchester Ship Canal, floden Irwell og Bridgewater Canal - Storbritanniens første kanal. Du vil se MediaCityUK, Imperial War Museum North og Old Trafford, som er hjemmebane for fodboldklubben Manchester United.

Manchester Canals

Tøf hen over en viadukt på jernbanen fra Settle til Carlisle

Den 120 km lange jernbane fra Settle til Carlisle er en af verdens mest fantastiske jernbanerejser. Den er berømt for sin viktorianske arkitektur, herunder den imponerende 400 meter lange viadukt Ribblehead og den enestående baggrund fra landskabet Yorkshire Three Peaks. Jernbanen startede i 1869, og var den sidste jernbane på hovedlinjen i England, der blev bygget næsten udelukkende via manuelt arbejde, af omkring 6.000 mænd. Tag på en uforglemmelig tur hen over 20 viadukter og gennem 14 tunneller, afbrudt af det storslåede landskab ved Yorkshire Dales og Cumbrian Fells.

Settle

Sejl over floden Mersey på en ikonisk færge

Hop om bord på en af Liverpools berømte færger for at nyde synet af byens skyline fra vandsiden og få et indblik i byens rige historie. Du får en spektakulær udsigt over Liverpools havnefront, der er anført på UNESCOs verdensarvsliste. På en fascinerende sejltur gennem Liverpools fortid skal du benytte chancen til at høre den legendariske 1960'er-sang fra Gerry and the Pacemakers, 'Cross the Mersey'. Prøv at komme med den Mersey-færge der fik en særlig makeover af Sir Peter Blake, kunstneren bag albumcoveret til The Beatles’ Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Han gjorde færgen helt 'betagende' med et fantastisk psykedelisk design.

Mersey Ferries
02 Jan 2020(last updated)