19 spennende ting å gjøre i Storbritannia i 2019

onsdag 02 januar 2019

Opplev britisk motorsport

Når Silverstone Heritage Experience åpner under våren ved British Home Motor Racing, vil denne spennende, nye turistattraksjonen gi deg muligheten til å dykke ned i den mest omfattende samlingen av britisk motorsport rekorder og deres historie gjennom et fortryllende besøk i deres utstillingslokaler. Oppdag de fascinerende historiene om menneskelig innsats, sportslig rivalisering samt engineering og teknologi som forandret verden.

Se verdenspremieren av en Idris Elba-produksjon

Som en del av Manchester International Festival, en festival som foregår hvert andre år og en den største hendelsen på Manchesters kuilturkalender, kommer film-og tv-stjerne Idris Elba sammen med Londons kunstneriske regissør Kwame Kwei-Armah, for den spennende produksjonen av Tree. Dette, blant mange andre kulturelle arrangementer, finner sted på steder rundt om i byen mellom 4. og 21. juli.

Nytt surfesenter sørvest i England

På med vårdrakten og opplev bølgene i Bristol. The Wave Bristol er satt til å åpne til høsten, og vil bli drevet av den nyeste bølgeteknologien og generere opptil 1000 kvalitetsbølger i timen. Det nye surfesenteret vil deles opp i tre soner, for ulike nivåer og gir både eliteutøvere og håpefulle nybegynnere sjansen til å surfe.

Bestill billetter til en av Storbritannias yngste musikkfestivaler

Etter suksessen fra fjorårets lansering, er RiZE Festival en av de nyeste multi-genre musikkfestivaler som kommer i Storbritannia. Dette er en fest for alle; Musikk sjangrene spenner fra indie og pop til dans og urbane og tar steder i Chelmsford, Essex, i sørøst-England mellom 16-17 august.

Utforsk en medisinsk samling i verdensklasse

Etter en investering på 24 millioner dollar vil hele første etasje i Londons Science Museum bli overlevert til en av de mest betydningsfulle medisinske samlingene i verden på museets nye medisingallerier. Den ekstraordinære samlingen av den farmasøytiske gründeren Henry Wellcome og Science Museum vil bli presentert, og forteller historiene om hvordan våre liv har forandret av endringer i medisin og helse de siste 400 årene.

På med danseskoene

I sommer åpner London’s The O2 dørene og gir deg den ultimate festopplevelsen – Mamma Mia! The Party. Gjester vil bli transportert til Nikos Taverna på en eksotisk gresk øy, hvor de vil bli servert Middelhavsmat og drikke og syng og danse sammen til ABBA sanger. Det perfekte arrangementet for alle som elsker å feste.

Se sportslige legender gjør historie

Storbritannia har vært opptatt av cricket i århundrer, noe som gjør det til et fantastisk reisemål for ICC Cricket World Cup.

Delta på ‘Carnival of History’

2019 er året da Leeds Castle i Kent, sørøst i England, fyller 900 år. Dette feires med en rekke arrangementer, inkludert en fargerik 900 Carnival of History for å feire slottets jubileum.

Oppdag hvorfor Van Gogh elsket London

Tate Britain har annonsert den største utstillingen av Vincent van Goghs arbeid i Storbritannia det siste tiåret (27. mars - 11. august). Van Gogh og Storbritannia kommer til å samle 40 malerier av kunstnerens mest berømte verk, blant annet en av solsikke-maleriene, og vil undersøke Van Goghs forhold til Storbritannia - han bodde i London tidlig på 20-tallet - og den britiske kunst, litteratur og kultur var han inspirert av.

Se verdens beste golfspillere kjempe for å vinne en av golfens mest prestisjefylte priser

Den største begivenheten i kvinners golf, Solheim Cup, kommer til den berømte Gleneagles Golf Course i Perthshire, Skottland, mellom 9 og 15 september. Lag med 12 spillere som representerer Europa og USA vil slå den verdensberømte golfbanen, med mer enn 100 000 tilskuere som forventes å delta fra hele verden. Vil en av dem være deg?

Storbritannias største skulpturfestival

Ta turen til fylket Yorkshire i Nord-England for den aller første Yorkshire Sculpture International, en gratis 100-dagers festival som presenteres av fire verdensberømte kulturinstitusjoner basert i Leeds og Wakefield : Henry Moore Institute, Leeds Art Gallery, The Hepworth Wakefield og Yorkshire Sculpture Park. Festivalen vil bygge på Yorkshires rike historie som fødested for banebrytende skulptører, og som hjemsted for dette unike konsortiet av gallerier og berømte skulptursamlinger.

Hei på landet ditt

Den konkurrerende verden av netball kommer til Liverpool, Nordvest-England, mellom 12 og 21 juli, da byen er vert for Netball World Cup. . Seksten internasjonale lag skal ankomme i Liverpool. Hvem skal du støtte?

Bli med feiringen av legendariske Mini

Den legendariske Mini fyller 60 år, og for første gang på fem år vil the International Mini Meetfinne sted i Storbritannia. Rettere sagt Washingpool Farm nære Bristol i Sørvest-England, 8-12 august. Mini-eiere fra hele verden kommer for å feire, kommer du også? Ikke glem å ta turen innom British Motor Museum i Warwick, sørvest i England, der det den 4 august holdes et show som markerer bursdagen med en serie Mini-aktiviteter.

Opplev Spice Girls sin comeback

Du har helt sikkert fått med deg at den britiske supergruppen Spice Girls har lansert en gjenforeningsturné i juni 2019? Dessverre uten Victoria Beckham, men allikevel! Vil du være blant de heldige å få billetter?

For moteelskerne

Et must-see for alle som følger mote er to fantastiske utstillinger som kommer til London’s V&A Museum Museum i 2019. Åpning i februar er Christian Dior: Designer of Dreams, og i april lanseres en utstilling dedikert til 1960-tallet mote revolusjonerende Mary Quant.

Omfavne din kjærlighet for litteratur

I mai ankommer kulturelle ledere fra 28 land til Storbritannia for en global samling av UNESCOs litteraturbyer, og det første arrangementet vil finne sted i Storbritannia. Dubbed Nottwich 2019 - samlingen av forfattere og program for kulturelle arrangementer vil finne sted i Norwich og Nottingham i Øst-England, to av Storbritannias litteraturstater! Se opp for et litterært program som vil utfordre tankene dine.

Party like it’s 2019

Feire med folket av London’s first-ever Borough of Culture - et initiativ som ble lansert av Londons borgmester Sadiq Khan – da Waltham Forest i nordøst London starter sitt 1 år lange kulturprogram mellom 11-13 Januar med et stort parti kalt «Velkommen til skogen». Forvent et fantastisk visuelt show, karnevaler og lysinstallasjoner som forteller historier om lokalbefolkningen og området.

Reserver bord på en av Londons hotteste nye restauranter

Nutshell åpnet denne måneden i Covent Garden og inneholder et iransk kjøkken, laget av britiske råvarer. Det er kokken Leonardo Pereira - som tilbrakte fem år på Noma i København, som står bak konseptet.  

Book for å se et nytt West End-show

Londons West End vil ønske en rekke nye show velkommen i 2019, inkludert den populære musikalske «Waitress», som kommer til Adelphi Theatre under våren, mens Mary Poppins returnerer i høst på Prince Edward Theatre.

 

For more information contact:

charlotte.elsbak@visitbritain.org

Assets to download

Download images in this article

Visit website

Download DOC version of this article