48 timer i...Bristol

onsdag 25 April 2018

Bristol er godt kjent for tilknytningen til gatekunstneren Banksy, og for sitt livlige kunst-, kultur- og musikkmiljø – men byen kan by på mye mer enn det!

Dette er en sprudlende universitetsby, og her finner du i tillegg noen av de pussigste turistattraksjonene i Storbritannia. Det er ikke rart at byen i 2017 toppet listen over «Det beste stedet å bo» i Storbritannia.

En rusletur langs havnen eller gjennom The Downs, en offentlig park med utsikt over Avon Gorge, er den perfekte måten å koble ut på i løpet av et hektisk 48 timers besøk i denne livlige byen med et eklektisk kunstmiljø, og den alltid tilstedeværende basslyden fra de berømte konsertlokalene.

 

PÅ TIDE Å SJEKKE INN:

Sjekk inn på det hippe Hotel du Vin at The Sugar House, en samling historiske, restaurerte sukkervarehus. Det ligger midt i byen, og er den perfekte basen når du vil utforske det beste og kuleste Bristol har å by på.

 

DAG 1:

 

10.00 UTFORSK EUROPAS MEST SYKKELVENNLIGE BY

Bli med på guidet omvisning, eller hvorfor ikke leie en tandemsykkel, og bli kjent med byen. Hvis du liker best å se deg rundt på egen hånd, kan du laste ned sykkelkart fra nettsiden Better By Bike.

 

13.00 SPIS I EN HEMMELIG HAGE

Fyll magen med rustikk mat på lokalbefolkningens favoritt, The Ethicurean, hvor du kan nyte en etisk bevisst meny som består av sesongbaserte råvarer i en helt spesiell, innebygget hage. Den ligger en halvtimes taxitur fra sentrum av byen (og kun seks minutter fra flyplassen). NB! Den er stengt på mandager.

 

De fristende rettene innbefatter moderne, britiske middager – som biff av høyrygg med lilla brokkoli, og klassiske desserter som sticky toffee pudding. Her kan du velge fra en a-la-carte lunsjmeny, eller kose deg med en «Full Feast Dinner» som serveres hver kveld fra tirsdag til lørdag (og koster fra 28-46 pund per person).

 

15.00 DRA NED TIL HAVNEN

Spaser ned til Bristols historiske havn, og finn ut hvorfor skipet SS Great Britain, designet av Isambard Kingdom Brunel, har blitt kalt «det største eksperimentet siden Skapelsen». Dampskipet, som i sin tid var et av de lengste og kraftigste, var designet til å frakte passasjerer fra Bristol over Atlanterhavet til New York.

Du kan lære mer om skipets historie i Dockyard Museum. Stig ombord i det vakkert restaurerte skipet, som er pyntet med flagg som om det er rede til å legge fra kai, og forestill deg hvordan det var å krysse Atlanteren i viktoriatidens Storbritannia. Skipet er omgitt av et «glasshav», som beskytter det mot fukt og hindrer korrosjon. Faktisk er luften inni tørrdokken som omgir skipet like tørr som i ørkenen!

 

19.00 MIDDAG TIL HAVS

Skaff deg bord på Glass Boat Brasserie. Denne flytende restauranten er bygget på en lekter, og her kan du nyte mat fra det franske kjøkken i helt spesielle omgivelser.

 

21.00 HEMMELIG SPEAK-EASY
Kjør i gang festen ved dra til en av Bristols «hemmelige» forbudstidsbarer. Vis-à-vis Bristol Museum and Art Gallery, i sentrum av byen, finner du Hyde & Co – Bristols originale speak-easy. Finn deg en plass i baren, og nipp til en Sucker Punch – en tropisk cocktail med barens egen Hyde whiskey, kokosnøtt, saltet ananas, lime og Creole bitter.

 

DAG 2:

 

10.00 «UNESCO CITY OF FILM»

Finn ut hvorfor Bristol er utnevnt til «UNESCO City of Film», og dra til noen av byens berømte filminnspillingssteder. Bristol har huset seriøst mange stjerner – fra den romantiske komedien Starter for Ten, til periodedramaet The Dutchess med Keira Knightley. 
 

13.00 SPIS I EN SKIPSKONTAINER

Spis lunsj på Cargo i Wapping Wharf, en samling restauranter som ligger i ombygde skipskontainere. Andre populære spisesteder er tacobaren Cargo Cantina, eller du kan velge herlig kosemat på Lovett Pies.

 

15.00 «EXIT THROUGH THE GIFT SHOP»
 

En tur til Bristol er ikke komplett uten en pilgrimsferd til stedene som sørget for at den notorisk anonyme gatekunstneren, og bysbarnet, Banksy for alvor ble kjent tidlig på 1990-tallet.

 

Du kan se noen av de mest kjente verkene, som Paint-Pot Angel ved inngangen til Bristol Museum and Art Gallery. Du kan finne mange andre ved å dra på en selvguidet Banksy-omvisning til fots, eller du kan laste ned Banksy Bristol Trail-appen for mer informasjon.

 

Han har aldri solgt noen av verkene sine, men de trekker likevel fans fra hele verden, og dette var temaet for Banksys egen, Oscar-nominerte film «Exit Through the Gift Shop», som handler om en fransk immigrant som bor i Los Angeles og som er lidenskapelig opptatt av gatekunst.

 

17.00 EKSKLUSIVE BUTIKKER

Gjør de siste innkjøpene i shoppingparadiset Clifton, en billedskjønn viktoriansk forstad til Bristol. Dette området er fullstappet av uavhengige butikker, og her får du dessuten også den perfekte muligheten til å ta et ypperlig Instagram-verdig bilde av Clifton Suspension Bridge.

 

SLIK KOMMER DU DEG DIT:

Med fly:Fra  Bristol lufthavn er det omtrent 30 minutter med ekspressbuss til Bristol Temple Meads Station.

Med tog: Bristol Temple Meads Station er mindre enn to timer fra Paddington Station i London.

Med bil: Bristol er 2,5 timer fra London via M4.

 

 

For more information contact:

VisitBritain Media Team

pressandpr@visitbritain.com

Assets to download

Download images in this article

Visit website

Download PDF version of this article