London rocks!

onsdag 30 januar 2019

Bohemian Rhapsody tok oss med storm og forteller historien om rockebandet Queens fantastiske karriere og revolusjonerende lyd, frem til opptredenen på Live Aid i 1985, og om livet til den eksentriske frontfiguren deres, Freddie Mercury. London var stedet der Queen ble dannet og bodde, og det var her de spilte inn plater, og her de spilte legendariske konserter. La filmen inspirere deg til å besøke byen for å hedre de musikalske heltene dine, uansett om det er Queen eller Bowie, Pink Floyd eller Amy Winehouse, The Beatles eller Oasis – London har vært hjem og inspirasjonskilde for dem alle. Her ser du hvordan du kan følge i fotsporene deres.

 

Guidede turer

For å markere lanseringen av Bohemian Rhapsody arrangeres det rocketurer der Queen-fans kan sikre seg en dose av Freddie og bandet. London Rock Tours har en halvdagstur i London med fullt fokus på Queen. Her blir du med til stedene der bandet ble dannet – for eksempel puben der Freddie møtte Brian May og Roger Taylor for første gang – stedet der de spilte inn plater, og stedene der de bodde. Du får se steder som har vært viktige for bandets historie, noen av stedene der de har spilt inn videoer, og stedet der Queen opptrådte for aller siste gang.

Andre som arrangerer vandreturer til både Queen-steder og andre steder som har vært viktige for noen av Storbritannias mest berømte rockeband, er for eksempel  Rock Walk og Classic Rock Legends Tour. Du kan også gå en tur til Freddie Mercurys siste hjem, Garden Lodge Mansion, i det fornemme Kensington-området. Selv om dette fremdeles er et privat hjem, kan du lese noen av brevene som folk har skrevet til minne om Freddie og slått opp på veggen der.

London er et naturlig stoppested på alle slags musikalske pilegrimsreiser. På London Rock-turene kan du dessuten få musikalske opplevelser, for eksempel på Classic Rock & Beatles Tour og Punk and New Wave Tour og mange flere. På Rock ‘n’ Roll London Tour tas du med til steder som har blitt berømte på grunn av blant annet The Beatles, Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Sex Pistols, Blur og Oasis. Undiscovered London arrangerer Camden Markets and Music Legends Tour, der du får høre om livet og musikken til Amy Winehouse, Pink Floyd og andre artister som bodde og arbeidet i Camden i Nord-London. David Bowie-fans bør få med seg David Bowie Musical Walking Tour i nabolaget Brixton i Sør-London der Bowie bodde, eller ta en tidsreise med Swinging 60s Bus Tour, der du tas tilbake til dette musikkdefinerende tiåret.

En enkel vandretur rundt i Londons gater vil føre deg til steder som britiske rockelegender har gjort berømte. Berwick Street i Soho er stedet der omslagsbildet til Oasis’ banebrytende album (What’s The Story) Morning Glory ble tatt. Last ned Blue Plaques-appen for å finne ut hvor eminente musikere som for eksempel Jimi Hendrix og John Lennon bodde eller spilte konserter. Ta en tur nedover Denmark Street i Soho – som har blitt kjent som Tin Pan Alley på grunn av de mange musikkinstrumentbutikkene som har betjent berømte kunder i mange tiår. Besøk Handel & Hendrix Museum i 23 Brook Street for å høre mer om livene til to veldig forskjellige musikere som har bodd på denne adressen med noen hundre års mellomrom. Du kan forresten ikke komme til Englands hovedstad uten å gjenskape omslagsbildet på The Beatles’ legendariske album Abbey Road – dra opp til St John’s Wood og ta bilde på det berømte fotgjengerfeltet (men pass deg for trafikken!). Hvilken Beatle vil du være?

Shopping

Liker du vinylplater? London er en drøm for vinylavhengige. Bla gjennom platene i Rough Trade West (den opprinnelige, som åpnet i 1976) rett ved Portobello Road, eller flaggskipbutikken deres i Storbritannia, Rough Trade East på Old Truman Brewery (her arrangeres det dessuten livekonserter). Rekless Records har solgt brukte plater i mer enn 40 år og har en stor samling med vinylplater – og CD-er. Flashback Records har tre butikker på forskjellige steder i London – Shoreditch, Islington og Crouch End – fulle av brukte vinylplater. Det samme har Sister Ray Ace i Shoreditch, som også arrangerer livekonserter. Og er du i London på Record Store Day (13. april 2019), kan du få med deg mange forskjellige gratiskonserter på uavhengige platebutikker.

 

Overnatting

Hard Rock Hotel skal etter planen åpne våren 2019 på hjørnet av Oxford Street og Park Lane i det oppussede gamle Cumberland Hotel. I hotellet kommer det en utstilling med minneverdige gjenstander som skal å hedre musikere som har bodd her tidligere, for eksempel Jimi Hendrix, Diana Ross, Bob Dylan, Stevie Wonder og Madonna. Hard Rock Hotel London får ca. 1000 elegante rom og suiter, to barer og en Hard Rock Cafe®. I lobbyen kommer verdensberømte Rock Shop®, der du kan få kjøpt de legendariske Hard Rock-produktene.

K West Hotel & Spa er et firestjerners hotell vest i London med en fantastisk avantgardistisk stil og atmosfære. Det ligger i tidligere platestudioer der legender som The Kinks og Bob Marley har satt sine spor. Hotellets Studio Bar har elegante møbler og lysekroner, og i helgene finner du et kult, urbant klientell her.

Det Notting Hill-baserte boutiquehotellet The Portobello Hotel har døgnåpen selvbetjent bar, og dette er kanskje en av grunnene til at så mange berømte musikere og band har bodd her. Bestill et rom her, og du er i selskap med tidligere gjester som blant annet U2, Mick Jagger, Blur, Alice Cooper, Oasis og Sex Pistols – men alle har selvfølgelig ikke vært her samtidig (det ville vært litt av et party!).

Karma Sanctum Soho inviterer deg til å "leve rockestjernelivet" – og hvordan kan du unngå det, med døgnåpen bar og boblebad? To georgianske rekkehus ble konvertert til 30 hotellrom i dette boutiquehotellet som kan føres tilbake til Sohos kunstneriske og avantgardistiske historie. Band som Motorhead sies å ha sjekket inn her.

Underholdning

Har du lyst til å ta en øl på de samme stedene der rockeheltene dine drakk øl eller spilte konserter? London er full av puber og barer der favorittartistene dine sparket i gang karrieren – for eksempel puben The Dublin Castle i Camden, der The Killers, Blur og Amy Winehouse både har opptrådt og vært kunder! Stikk innom baren Camden Assembly (som tidligere het The Barfly), der Oasis, Coldplay og Franz Ferdinand har opptrådt, og puben The Good Mixer, der det fremdeles arrangeres konserter, og der Amy Winehouse, Blur, Pulp og Oasis regelmessig ble observert. I Earl’s Court ligger den historiske konsertarenaen The Troubadour, der både Bob Dylan og Jimi Hendrix har spilt. I Islington har band som U2, The Police og The Stranglers spilt på puben The Hope & Anchor mens de jobbet seg inn i musikkbransjen. Rolling Stones-fans kan ta en matbit på Bill Wymans restaurant Sticky Fingers i Kensington.

 

For more information contact:

charlotte.elsbak@visitbritain.org

Assets to download

Download images in this article

Visit website

Download DOC version of this article