Opplev høsten i Storbritannia

Høsten signaliserer slutten på sommeren, men det betyr også britiske skoger, arboreter, parker og hager i nydelige, varme høstfarger. Fra slutten av september og i oktober, blir besøkende møtt av brennende røde, gylne gule og rike burgunder blader. Her er fem steder å slappe av og nyte Storbritannias høstlige skjønnhet på sitt beste. 

 

1. Faskally Wood, Perthshire, Skottland

Perthshire er kjent som «big tree country», med rundt 25 tre arter. Selv om det er et vakkert sted å besøke året rundt leverer Faskally Wood virkelig varene når det kommer til høstdisplayet.
Når natten faller, forvandler skogen seg til «The Enchanted Forest» med skinnende lys og musikk show.

 

2. Lime Avenue ved Marbury Country Park, Cheshire,  Nordvest-England 

Instagram-klar! Ta tak i de lyse høsttonene på den flotte symmetriske Lime Avenue - en legende fra Marbury Country Park. Parken ligger i hjertet av Northwich Community Woodlands, som er en del av Mersey Forest.
 

3. New Forest, Hampshire, Sør-England

New Forest National Parks gamle skogsområder dekker mer enn 130 km. Ta  trestien under majestetiske nåletre på Rhinefield Ornamental Drive - det er et av de beste stedene å oppleve det levende spekteret av høstfarger, som kommer i tide til New Forest Walking Festival i oktober. Ikke gå glipp av den enorme 500 år gamle Knightwood Oak på Bolderwood Ornamental Drive i nærheten av Lyndhurst, og se opp for parkens berømte villponnier, samt svin som streifer på skoggulvet på jakt etter grønne ekorn.

 

4. Richmond Park, London

Unnslipp byen og nyt de rike høstfargene med en spasertur eller sykle rundt Richmond Park, når blader av parkens gamle eiketrær er tonet en dyp oransje. Det er et nasjonalt naturreservat, den største av Londons kongelige parker, og tre ganger størrelsen på New Yorks Central Park. Du vil mest sannsynlig kunne spotte dyreliv blant høstens blader - Richmond Park har vært en hjortepark siden 1637, og befolket med 630 frittgående hjort.

 

 

5. Bedgebury National Pinetum and Forest, Kent, Sørøst-England

Besøkende til Kent (kjent som 'The Garden of England') kan oppdage en av verdens fineste tre samlinger på Bedgebury National Pinetum and Forest. De fleste av disse artene er blitt introdusert fra hele verden - på en tur gjennom skogen finner du furu fra California, Skottland og til og med Taiwan. I høstmånene prydes skogen av oransje, røde, lilla og gule blader på trærne og skogens gulv. Hvis en sti ikke er spennende nok, kan eventyrlystne besøkende ved Go Ape Bedgebury Forest utforske zip-line, balansere og slenge seg gjennom tretoppene.