Gå i romernes fotspor langs den tusen år gamle muren

Følg med i romernes fodspor langs Hadrian's Wall. Her kan du se store romerske forter, museer og mindre befæstninger. Muren er 120 kilometer lang og omgives af en fantastisk smuk natur.

Hadrian's Wall er en af Storbritanniens mest populære historiske attraktioner og tiltrækker tusinder af besøgende hvert år. Siden 1987 har muren været med på Unesco's verdensarvsliste, og den er særligt populær blandt vandrere.

 

Muren ligger ved grænsen mellem England og Skotland og strækker sig cirka 120 km fra floden Tynes bred ved Nordsøen til Solway Firth ved Det Irske Hav.

Befæstningen blev opført for at holde nordlige folkeslag væk, men også for at demonstrere romernes store magt. Den ældgamle mur er dateret til 122 e.Kr, under kejser Hadrians styre.

At vandre eller cykle langs den meget lange befæstning er virkelig en unik oplevelse, og der er noget for alle familiens medlemmer. Hold en pause undervejs og besøg fortet Vindolanda. Her er blandt andet et armémuseum, hvor du kan opleve, hvordan soldaterlivet var, og hvordan romernes besættelse foregik. Det er også her, nogle af de mest spændende arkæologiske fund er gjort – og kan ses.

Ved Arbeia Roman Fort and Museum kan børnene prøve at grave efter egne fund. Her er også smukke rekonstruktioner i fuld skala af romerske bygninger.

 

Men Hadrian's Wall handler ikke kun om romersk historie. Naturen langs muren er fantastisk, og du kan se alt fra heder og moser til græsmarker.