6 af de lækreste delikatesser i det nordvestlige England

Det nordvestlige England er proppet med anerkendte restauranter, lækre delikatesser og foodie-innovationer, som har bestået alle prøver gennem tiderne og blandt foodies i hele verden. Fra ost og karry til chokolade, te og ale; du vil blive slået omkuld af den velsmagende kulturarv, som denne overraskende lille region er beriget med.

Foodie-oplevelserne i det nordvestlige England vil med garanti tilfredsstille både dine smagsløg og din mave.

Guf en masse fish'n'chips i verdens ældste fish'n'chips-butik

National Federation of Fish Friers bekræfter at der er serveret fish and chips fra denne ejendom i byen Yeadon i Leeds uden afbrydelser siden 1865. Og ifølge fish and chips -entusiasterne i NFF er dette således fish and chips -butik i verden, der har været åben i længst tid. Denne pudsige lille fish'n'chips-butik har serveret Englands yndlingsret i 150 år, hvilket betyder at de virkelig ved hvad de laver. Deraf navnet: ‘The Oldest Fish & Chip Shop in the World’ (den ældste fish'n'chips-butik i verden).

Verdens Ældste Fish&Chips Restaurant

Få (Michelin-)stjerner i øjnene (og munden)

En ny Michelin-stjerne pryder det nordlige Englands kulinariske krone: The Man Behind the Curtain , i Leeds. De begejstrer både kunder og anmeldere med deres skøre madteater og retter med bizarre navne - hvem har lyst til 'Skabelsen af en rumkat i sort' eller 'Usikre postbude i solbriller fra Oakley'? Sideløbende med det er Cumbrias L’Enclume med sine to Michelin-stjerner en af Englands fineste restauranter, og en destination i sig selv. Det renoverede Forest Side Hotel, et viktoriansk palæ i Lake District, har lokket den berømte kok og indkøber Kevin Tickle, som tidligere var på L’Enclume, til at lede køkkenet og fouragere fødevarer på ejendommen, som er på 18,6 hektar. Tag derhen ASAP og kom først ind - der bliver tippet vidt og bredt om dette sted på grund af den fremragende gastronomi.

L'Eclume

Fyld op i Storbritanniens karryhovedstad

De autentiske asiatiske restauranter i Bradford er kendt for at få smagsløgene til at sitre. Bradford er udpeget som landets karryhovedstad ikke mindre end fire gange pr. dags dato. Med sit livlige lokalsamfund, et stort antal historiske og moderne karry-spisesteder, autentiske opskrifter og talentfulde lokale kokke, tiltrækker Bradford i West Yorkshire foodies fra nær og fjern. Tag dertil i september til den årlige World Curry Festival.

Bradford

Nyd en af Storbritanniens ældste oste

Cheshire-ost er en af de ældste oste, der er registreret med navn i britisk historie, og den er stadig Englands bedst sælgende, let smuldrende ost. Prøv den i ostebutikker, såsom The Cheese Yard i Knutsford, eller ved mere strukturerede aftener med oste- og vinsmagning. Du kan give lidt mere efter for din kærlighed til ost ved International Cheese Awards i Dorfold Park nær Nantwich, som nu har kørt i mere end 100 år.

Nantwich

Kom på sporet af den ægte ale med Leeds Brewery

Leeds har adskillige fantastiske pubs at vælge imellem, men når du ser ordene Leeds Brewery over døren, så ved du at du har med en vinder at gøre. Virksomheden åbnede i 2008 sin første pub, The Midnight Bell, som blev en øjeblikkelig succes. Siden da har de åbnet fem mere. Alle er vidt forskellige med unikke særpræg, der spænder fra røde mursten, der blev brændt i begyndelsen af den industrielle revolution, på The Midnight Bell, originale, indgraverede og facetslebne glasarbejder på The Garden Gate, og til fritlagte bjælker fra det 13. århundrede på The Duke of York.

The Midnight Bell

Gør dig fortjent til din kokkehue på Swinton Park

Maden spiller en prominent rolle på Swinton Park, et luksuriøst slotshotel med egen, stilfuld kokkeskole i Yorkshire Dales. Der er en køkkenhave på lidt over en hektar, en prisvindende restaurant og en kokkeskole. Gæsterne kan også prøve et udvalg af landlige aktiviteter på ejendommen, herunder fiskeri, golf, falkejagt, ridning og skydning. Der findes fantastiske stier til gåture og smukke haver, og du kan lege jæger og samler på en tur med fouragering. Efter al den action i den friske luft, vil du nyde at slappe af i hotellets overdådige spa. Og spise som herremanden på godset!

Swinton Estate
02 Jan 2020(last updated)