Fejr alting Walisisk på St David's Day

Monday 27 February 2012
zoocha-admin

St David’s Day er Wales nationaldag der fejres 1. marts i ære af Wales skytshelgen Dewi Sant (St. David) der døde på denne dag i 589 e.Kr. Walisere over hele verden fejrer St David's Day ved at bære en porre eller påskelilje, der er nationale symboler i landet, for at markere dagen. Det er ikke den eneste måde Wales fejrer deres nationaldag, rundt omkring i Wales er der massere af parader og festivitas. Her er 5 måder at fejre St. David's Day:

1: Se den årlige St David's Day Parade i Cardiff

For 10 år siden var der for første gang St David’s Day Parade d. 1 Marts i hovedstaden Cardiff. Den store og festlige parade snor sig gennem den dekorerede bymidte og har blandt andet store figurer af St. David, den røde drage og Owain Glyndw. Tilskuere flokkes i gaderne og følger de farverige bannere, St. Davids flag, Walisiske spillemænd, kæmpe påskeliljer og dansere der til sidst samles til fællessang af den Walisiske nationalmelodi. parade er den første begivenhed i Cardiffs St David’s Festival der også inkluderer et St. David's Day marked, Walisisk middag på Ffresh og koncerter i St David's Hall samt Wales Millenium Centre.

St Davids Festival © Visit Wales

2. Spis en Walisisk kage direkte fra bagestenen, Sydlige Wales 

Disse traditionelle små kager er virkelig perfekte til te og St David's Day er undskyldningen du har brug for til at stikke hånden i kagedåsen. Du kan købe dem hos Fabulous Welshcakes i Cardiff Bay hvor de er friskbagte på bagestenen lige foran dig. Hvis du ikke er i Wales, men vil prøve at lave dem selv, så kan du bruge denne traditionelle opskrift

. Welshcakes © zingyyellow

3. Gratis entré til hustur på Plas Newydd Country House & Gardens, Nordlige Wales

Som en del af fejringen af St David's Day d. 1 marts kan du få en gratis tur på Plas Newydd Country House hvis du har en påskelilje på dig. Dette elegante hus ligger på bredden af Menai Strait i det nordlige Wales og har en utrolig udsigt over Snowdonia og Anglesey. Tag en rundtur på dette imponerende hus for at se dets fine interiør fra 30erne og dets berømte mallerier af Rex Whistler.

Plas Newydd © steeljam

4. Besøg St Davids, Storbritanniens mindste "City", Vestlige Wales 

Tag en pause i byen opkaldt efter Wales skytshelgen St. Davis, som også er Storbritanniens mindste by med "city" status. Der bor kun lidt over 1600 mennesker i St David og det er placeret langt ude på den sydvestlige kyst i Pembrokeshire, omringet af skønne omgivelser. En af hovedrollerne er den utrolige Katedral hvor St Davis ligger begravet. Det blev et populært sted for pilgrimsfærd og det blev sagt at 2 pilgrimsfærd til St. David tæller som én til Rom.

St Davids Cathedral © Derek N Winterburn

5. Fejr Walisisk kultur og arv i St David's Week i Swansea, Vestlige Wales

En unik ugelang festival i byen Swansea fejrer alt der er Walisisk. Det er det perfekte tidspunkt at se nogle af Swanseas mange spændende attraktioner når byen fejrer Walisisk kultur og arv med koncerter på Swansea Grand Theatre, Walisiske film og dan på Brangwyn Hall og keltiske traditioner på Gower Heritage Centre.

 

Denne blog er et gæste-skriv fra Visit Wales, for at holde dig opdateret på andre begivenheder, attraktioner og nyheder så kan du give Wales et like på Facebook

Billedrettigheder: St Davids Festival © Visit Wales, Welshcakes © zingyyellow, Plas Newydd © steeljam, St Davids Cathedral © Derek N Winterburn

Latest Blogs

Get a taste of luxury at London Craft Week

Read more
Arumjigi
Get a taste of luxury at London Craft Week

Britain's inspiring places for poets

Read more
Anne Hathaway's Cottage
Britain's inspiring places for poets

10 of Britain's best spring gardens

Read more
Gardens to visit in England
10 of Britain's best spring gardens

Take on Britain's best cycling routes

Read more
Take on Britain's best cycling routes

5 quirky places for a romantic getaway in Britain

Read more
Stay in the Pineapple
5 quirky places for a romantic getaway in Britain