Sekretesspolicy

British Tourist Authority

Sekretesspolicy

Denna sekretesspolicy uppdaterades senast i juli 2016

British Tourist Authority (”BTA”, ”vi”, ”oss”, ”vår”), ett lagstadgat organ som bildats enligt Development of Tourism Act 1969, med kontor på Sanctuary Building, 20 Great Smith Street, London, SW1P 3BT, England.

Vi åtar oss våra lagstadgade skyldigheter att främja turismen till och inom Storbritannien och England under varumärkena "VisitBritain" och ”VisitEngland".

BTA är den registeransvarige i samband med personlig information som samlas in eller tas emot av oss i samband med din användning av någon av våra produkter, tjänster, applikationer, webbplatser (inklusive e-handelsbutiker) eller kundsupport.

Denna policy förklarar vilken typ av information som vi kan samla in och lagra, hur denna information används och med vem data delas. Den anger också hur du kan kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om den här informationen.

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna policy när som helst. Din fortsatta användning av våra produkter, applikationer, tjänster och webbplatser som är föremål för denna policy innebär din acceptans av alla eventuella ändringar i denna policy som görs tidvis av oss.

Klicka på respektive rubriker för att läsa hela avsnitt:

  1. Information som vi samlar in
  2. Hur vi använder personlig information som du tillhandahåller oss eller som vi samlar in
  3. Hur vi delar din personliga information
  4. Överföring av din information
  5. Marknadskommunikation
  6. Skydd av din personliga information
  7. Cookies
  8. Tillgång till din personliga information och dina rättigheter
  9. Länkar till tredje parter

 

1. Information som vi samlar in

Vi kan samla in information om dig på flera olika sätt. Var försiktig när du skickar information till oss, särskilt när du fyller i fritextfälten eller laddar upp innehåll, dokument och annat material. Vissa av våra tjänster kan vara automatiserade och det kan hända att vi inte märker att du av misstag har tillhandahållit felaktig eller känslig information.

  • Information som du tillhandahåller
    När du interagerar med oss kan du bli ombedd att tillhandahålla information om dig själv. Till exempel:
    • Vissa av våra produkter eller tjänster kan kräva att du skapar ett konto eller registrerar viss information för att kunna använda en viss produkt eller tjänst. Vi kan be dig att tillhandahålla diverse information, såsom namn, adress, e-postadress, födelsedatum, plats, kontaktuppgifter, tillämpligt enhets-ID som avser de enheter du använder för att komma åt och ta emot särskilda applikationer och tjänster, intressen och konto- och marknadsföringspreferenser
    • När du köper, registrerar eller prenumererar på någon av våra produkter eller tjänster via någon av våra auktoriserade kanaler kan vi kan be dig att tillhandahålla information såsom dina kontaktuppgifter, tillämpligt enhets-ID som avser din(a) produkt(er), leveransdatum och inköpsställe samt betalningsinformation
    • När du kontaktar vår kundtjänst (oavsett kommunikationsmedel, inklusive skriftliga meddelanden och vår(a) hemsida/hemsidor, supportforum, telefon, e-post, SMS och våra sociala mediekanaler) kan vi komma att spela in all kundtjänstrelaterad kommunikation och lagra information om den aktuella kommunikationen, inklusive ditt namn, produkten du köpt, anledningen till att du kontaktat oss och de råd vi gav dig, så att vi kan spåra lösningen på eventuella problem, samt använda denna i framtida utbildningssyfte.
    • När du gå med i och / eller deltar i ett av våra lojalitetsprogram kan vi samla in information om din användning av lojalitetsprogrammet och de belöningar du får
    • När du besöker oss på ett offentligt evenemang, såsom en handelsmässa eller utställning, eller deltar i en av våra undersökningar, tävlingar eller utlottningar, kan vi be dig tillhandahålla till exempel ditt visitkort, namn, kontaktuppgifter, intressen och marknadsföringspreferenser
    • När du använder våra program och tjänster eller andra plattformar kan vi ta emot innehåll som du väljer att ladda upp, såsom recensioner, kommentarer, bilder och foruminlägg, eller information om dina intressen och preferenser som du väljer att berätta om, till exempel när du väljer de tjänster som du vill ta emot
  • Information som vi samlar in från andra källor
    Vi kan också samla in information från offentligt tillgängliga källor och tredje parter, inklusive:
    • När du försöker göra ett inköp från oss kan vi utföra kredit- och finansiella kontroller för att säkerställa att betalning inte görs på bedrägligt vis och att du har en lämplig kreditvärdighet
  • Information som vi samlar in i relation till sociala nätverk
    Om du använder någon av våra sociala nätverkssidor eller program eller om du använder någon av våra produkter eller tjänster som möjliggör interaktion med sociala nätverk kan vi komma att erhålla information om dina sociala nätverkskonton.
    Till exempel:
    • Om du loggar in på en av våra webbplatser, program eller tjänster med hjälp av ditt sociala nätverkskonto kan vi erhålla grundläggande information från din sociala nätverksprofil. De grundläggande uppgifter vi erhåller kan bero på sekretessinställningarna på dina sociala nätverk, dessa kan dock inkludera ditt sociala nätverks-ID, namn, profilbild, kön och ort. Vi kan också erhålla ytterligare information från din profil om du ger oss tillåtelse att komma åt den
    • Om du klickar på en ”gilla"-, ”+1”-, "tweet"- eller liknande knapp på en av våra webbplatser eller tjänster kan vi registrera det faktum att du har gjort det. Dessutom kan det innehåll som du tittar på skickas till din sociala nätverksprofil eller -feed. Vi kan få information om ytterligare interaktioner med detta publicerade innehåll (till exempel om dina kontakter klickar på en länk i det publicerade innehållet) som vi kan anknyta till de uppgifter vi lagrar om dig
    • Om du ”gillar”, klickar ”+1” eller liknande en av våra sidor på en social nätverkssida kan vi få information om din sociala nätverksprofil, beroende på sekretessinställningarna på dina sociala nätverk

För mer information och uppgifter om hur du kan styra åtkomsten till din social nätverksprofil bör du läsa sekretesspolicyn och andra riktlinjer på din sociala nätverkssida.

  • Information vi samlar in när du använder webbplatser, produkter, tjänster och program från oss
    För att ge en bättre användarupplevelse ger några av våra webbplatser, internet-aktiverade produkter, applikationer och tjänster oss information om din användning av dem, inklusive:
    • Information om dina användningsmönster, innehållet (inklusive eventuella annonser) som du ser och interagerar med, däribland information om de tjänster och program som du använder på enhet, för att anpassa tjänster till dina specifika behov. När du använder våra webbplatser kan vi till exempel samla in information om ditt besök, inklusive information om din webbläsare, vilka sidor du besöker och vilka objekt du ”klickade” på eller lade till i din varukorg
    • Tjänste-, produkt- eller serverloggar som innehåller teknisk information om hur du använder vår tjänst, produkt eller våra webbplatser, såsom din IP-adress, enhets-ID, domän, enhets- och programinställningar, fel och hårdvaruaktivitet. Vi kan använda din IP-adress för att avgöra var du befinner dig / ditt ursprungsland.
    • Enhetsinformation som enhets-ID, inklusive information om var enheten fysiskt är belägen. Exempelvis när du använder en geolokaliseringstjänst eller -program och du har gett sitt samtycke till att din plats delas
    • Intressen och preferenser som du anger under installation eller registrering av någon produkt eller tjänst

 

 

2. Hur vi använder den personliga information du tillhandahåller eller som vi samlar in

Vi kan använda den personliga information du tillhandahåller oss eller som vi samlar in för följande ändamål, bland annat:

  • Allmänt
    Vi kan använda informationen som samlas in för följande ändamål:
    • Tillhandahålla dig med en produkt eller tjänst som du har begärt (inklusive säkerhetskopiering och återställningstjänst), leverera ditt inköp till dig eller se till att du dra nytta av relevanta specialerbjudanden eller marknadsföring (och uppfylla deras skyldigheter enligt andra avtal kan de kan ha med dig)
    • Förebyggande av bedrägeri och för utredningsändamål, till exempel med hjälp av enhetsinformation såsom enhets-ID för att säkerställa att alla kuponger eller rabatter som gäller för eventuella kampanjer inte blir inlösta på bedrägligt vis, och kontrollera att en betalning inte sker på bedrägligt vis
    • Skapa och hantera kunddatabas(er) innehållande dess användare, inklusive grundläggande kontoinformation (såsom namn, födelsedatum, adress, kontaktuppgifter), tillämpligt enhets-ID (avseende de enheter du använder för att nå och hämta särskilda applikationer och tjänster), relaterad information om produkter eller tjänsteanvändning och kundpreferenser som tillhandahålls av dig tidvis. Som en del av pågående aktiviteter kring kundrelationshantering kan vi sammanfoga flera databaser, eller på annat sätt länka separata databaser för att mer effektivt hantera dina konton.
    • I personalutbildnings- och kvalitetssäkringssyfte, särskilt vad beträffar vår kundvårdspersonal på våra e-post-, telefon- och andra kundtjänstcentraler
    • Be om dina åsikter om våra produkter och tjänster samt genomföra undersökningar
    • Underlätta och bearbeta dina sökningar och förfrågningar om information när du kontaktar oss om våra hemsidor, produkter och tjänster
    • Hålla utlottningar, tävlingar och andra kampanjerbjudanden på alla plattformar (webb / onlinemedia samt offlineplattformar inklusive vid utställningar och mässor och evenemang), kontakta vinnare och tillhandahålla priser till vinnarna och, i förekommande fall, tillhörande gäster
    • Överväga att anställa dig om du kontaktar oss via en sida eller ett område för jobbansökningar på en av våra webbplatser
  • Assistans vid beställning
    När du använder våra program och tjänster (inklusive e-handelsbutiker) kan vi samla in uppgifter om alla produkter som du vill köpa, samt din e-postadress, när du fyller i beställningen. Om du inte slutför köpet kan vi och / eller våra auktoriserade partners kontakta dig med hjälp av dessa uppgifter för att erbjuda vår hjälp (till exempel i det fall du har tekniska problem som hindrade dig från att slutföra en transaktion).
    Detta är en valfri tjänst. Du kan när som helst välja att inte ta emot vår assistans vid beställning genom att klicka på länken längst ner i e-postmeddelanden om assistans.
  • Marknadskommunikation
    Vi kan använda informationen för att förse dig med produkt- och tjänsteuppdateringar, nyhetsbrev och annan kommunikation om befintliga och / eller nya produkter och tjänster via post, e-post, telefon, meddelande på din enhet och / eller SMS, om du har gett ditt tidigare medgivande eller vi annars tillåts att göra detta enligt gällande lag.
  • Personanpassat innehåll, rekommendationer och annonser
    Vi kan använda den information vi samlar in och / eller information som du delar med oss för att anpassa våra butiker, tjänster, innehåll, rekommendationer och annonser. Du kan märka denna personanpassning när du använder våra produkter och tjänster, när vi skickar marknadskommunikation och när du besöker våra egna och tredje parters webbplatser som visar annonser från oss eller våra annonspartners (du kan till exempel se en annons för en produkt som du nyligen tittat på på en av våra webbplatser).
    En del av personanpassningen som du ser på våra webbplatser eller i våra webbannonser använder cookies från oss eller våra tredje parters annonspartners. Se vår Cookiepolicy för mer information. I andra fall kan våra applikationer och tjänster ha särskilda inställningar för att styra personanpassat innehåll; du bör konsultera gällande villkor för den aktuella applikationen eller tjänsten för mer information.
  • Statistik och forskning
    Vi kan använda din information för att skapa grupprofiler för användare eller segmentera data samt i övrigt skapa anonym, aggregerad statistik om användningen av våra webbplatser, produkter och tjänster som vi kan dela med tredje part och / eller göra tillgänglig för allmänheten.
  • Förbättring av produkter / tjänster
    Vi kan använda informationen för att förbättra och förstärka våra befintliga produkter, tjänster och tillämpningar och utveckla nya erbjudanden, rekommendationer, annonser och annan kommunikation och lära oss mer om kundernas shoppingpreferenser i allmänhet.
  • Publicera dina recensioner, kommentarer och innehåll
    Där du har laddat upp recensioner, kommentarer eller innehåll till våra webbplatser eller tjänster och offentliggjort dem, kan vi länka till eller publicera detta material på annan plats, även i våra egna annonser.
  • Forum
    Varje gång du skapar eller svarar på ett inlägg eller tråd på ett webbforum från oss, kan vi, förutom att tillhandahålla denna forumtjänst, också registrera forumnamnet samt tid och datum för ditt inlägg eller tråd med dina kontouppgifter. Vi gör detta för att bättre förstå de "typiska användarna" av våra forum och för att välja eller skräddarsy vår marknadskommunikation för att återspegla din forumaktivitet. Vi använder inte det faktiska innehållet i dina foruminlägg eller trådar i syfte att skicka marknadskommunikation.
  • Hur vi kombinerar den information vi samlar in
    Vi kan länka eller kombinera informationen som vi samlar in från de olika källor som beskrivs ovan under ”Information som vi samlar in", avsnitt 1. Information kan länkas via en unik identifierare, såsom en cookie eller ett kontonummer. Alternativt kan vi besluta att kombinera två eller flera databaser i en enda databas med kundinformation.
    Vi kan göra detta för din och / eller vår bekvämlighet (till exempel för att du lättare ska kunna registrera en ny tjänst) i syfte att kunna tillhandahålla bättre kundtjänst när du kontaktar oss och ge dig bättre personanpassade tjänster, innehåll, marknadsföring och reklam.

 

 

3. Hur vi delar din personliga information

I allmänhet delar eller lämnar vi inte ut information om dig till tredje parter utan ditt medgivande. Dock finns det vissa undantag:

  • Våra auktoriserade dataprocessorer och tjänsteleverantörer
    Vi kan använda andra tredje parters tjänstleverantörer för att förse oss med vissa databehandlingstjänster (i egenskap av våra auktoriserade datahanterare). Exempel på godkända datahanterare omfattar fakturerings- och utförandepartners, dataanalysleverantörer som bearbetar information för vår räkning i de syften som beskrivs ovan. Till exempel kan vi använda oss av en tredje part för att anpassa innehåll, utföra beställningar, leverera paket, skicka post och e-post, skicka SMS, ge marknadsföringsstöd, hantera kreditkortsbetalningar samt tillhandahålla tjänster för bedrägerikontroll och kundtjänst.

När de agerar som våra auktoriserade datahanterare får våra tjänsteleverantörer endast hantera data i enlighet med våra anvisningar och denna policy, och är föremål för tillämpliga sekretess- och säkerhetskyldigheter.

  • Nyhetsbrev från tredje parter
    Om du begär eller accepterar att ta emot information eller nyhetsbrev från en av våra affärspartners kan vi tillhandahålla den tredje parten med dina uppgifter så att de kan kontakta dig och / eller svara på din förfrågan.
  • Juridiska och affärsrelaterade ändamål
    Vi kan använda och / eller tillhandahålla tredje parter uppgifter om dig:
    (i) till statliga och brottsbekämpande organ för att förhindra bedrägerier, följa gällande lagar och domstolsbeslut och följa gällande juridiska förfrågningar om information från sådana organ
    (ii) till tredje parter (inklusive professionella rådgivare) för att upprätthålla eller försvara våra lagliga rättigheter eller villkoren för någon av våra webbplatser, produkter eller tjänster
    (iii) till en utomstående köpare eller säljare, och dess och våra professionella rådgivare, i samband med ett företagsevenemang, såsom en omorganisation, fusion, rörelseförvärv eller obeståndssituation.
  • Anonym statistik
    Vi sammanställer anonyma, aggregerade eller generiska data (inklusive "generisk" statistik) i ett antal olika syften enligt beskrivningen ovan. Eftersom vi anser att du inte rimligen kan identifieras utifrån denna information kan vi dela den med valfria tredje parter (till exempel våra partners, annonsörer, branschorgan, media och / eller allmänheten).
  • Hur vi delar information du tillhandahållit
    Ett antal av våra webbplatser, applikationer och tjänster låter dig ladda upp och dela meddelanden, bilder, video och annat innehåll och länkar med andra och / eller skapa en allmänt tillgänglig profil för ditt konto. Till exempel:
    • De webbsamhällen och forumområden (i förekommande fall) på våra webbplatser som låter dig kommentera (med ditt kontonamn) och som är synliga för andra användare av denna tjänst
    • Andra tjänster låter dig dela en länk som, om den klickas, kan tillåta mottagaren att få tillgång till uppladdat innehåll

Observera att allt innehåll och länkar som du delar via våra webbplatser, applikationer och tjänster kan, till exempel, vidarebefordras av dina mottagare till andra. Du bör alltid använda diskretion vid användning av sådana program och tjänster.
Vi ber våra användare att ta ansvar för att skydda sin egen integritet på nätet och även respektera andras integritet. Deltagare i webbsamhällen, forum och anslagstavlor online förbjuds att avslöja sin personliga information med undantag av sin online-ID. Utlämnande av telefonnummer, adresser, ålder eller annan personlig information som kan kränka någon annans integritet är förbjudet. Att uppmuntra eller be användare att offentliggöra sin personliga information är också förbjudet.

 

4. Internationell överföring av din information

British Tourist Authority är ett lagstadgat organ som bildats enligt Development of Tourism Act 1969, med huvudkontor i London i England. Vi har ett internationellt nätverk av kontor vars funktion är att bistå i levereransen av vår kärnfunktion, vilken är att främja utvecklingen av turismen till och inom Storbritannien, samt uppmuntra folk att besöka Storbritannien. Som sådant är vi en global organisation.

För de ändamål som beskrivs i denna policy kan din information överföras och / eller bearbetas (a) av och mellan våra Londonbaserade och internationella kontor, (b) till tredje parter (vilka agerar som våra auktoriserade datahanterare) i länder som inte har samma dataskyddslagar som de i det land där du befinner dig.

Vart och ett av våra internationella kontor och / eller auktoriserade datahanterare kommer dock att följa våra interna informationshanteringspolicys angående hantering av personuppgifter. Dessa uppfyller de viktigaste dataskyddsprinciperna om rättvis behandling av personuppgifter samt säkerställer ettadekvat skydd av personuppgifter.

 

5. Marknadskommunikation

När du tillhandahåller oss kontaktuppgifter, till exempel när du köper en produkt, kontaktar vår kundtjänst eller skapar ett konto för en av våra tjänster, kan du få möjlighet att välja (eller, i vissa fall där tillämplig lag tillåter, välja bort) att ta emot olika nyhetsbrev och andra meddelanden från oss. Dessa meddelanden kan till exempel innehålla information om våra senaste produkter och tjänster, inklusive uppgraderingar och specialerbjudanden som du kan vara intresserad av.

Du kan ändra dina kommunikationsinställningar när som helst:

  • Om du vill säga upp prenumerationen på ett e-postmeddelande som har skickats till dig, följ länken ”avbeställ prenumeration" och / eller de instruktioner som oftast medföljer längst ned i e-postmeddelandet. Men notera att:
    • Om du använder fler än en e-postadress för att handla med oss eller kontakta oss måste du avbeställa varje individuell prenumeration separat.
    • Denna metod kommer bara att avbeställa prenumerationen på e-post. Du måste separat avbeställa de andra typerna av marknadskommunikation som du tar emot.

Observera att vi ibland kan skicka dig viktig information (inklusive via e-post) om våra produkter och tjänster som du använder eller har använt, inklusive viktiga programuppdateringar, ändringar i gällande villkor och / eller andra meddelanden som kan krävas för att uppfylla våra juridiska och avtalsenliga skyldigheter att tillhandahålla garantier eller reparationstjänst efter försäljning.

Dessa viktiga produkt- och / eller kundtjänstkommunikationer påverkas inte av dina inställningar för marknadskommunikation.

 

6. Skydd av din personliga information

Även om vi inte kan garantera att obehörig åtkomst aldrig kommer att inträffa kan du vara trygg i vetskapen att vi är väldigt noga med att skydda dina personuppgifter och förebygga obehörig åtkomst till dem, genom användning av tillämplig teknik och interna rutiner.

  • Vad vi gör för att skydda din information

    Vi har implementerat ett antal åtgärder för att skydda din information från obehörig åtkomst, användning eller ändring och olaglig förstörelse, i förekommande fall:

    • Vi använder Secure Sockets Layer (SSL) vid insamling eller överföring av känslig information, såsom kreditkortsuppgifter (SSL-kryptering är utformad för att göra uppgifterna oläsbara för andra än oss)
    • Vi begränsar tillgången till den information som vi samlar in om dig (till exempel endast de av våra anställda som behöver informationen för att utföra vår verksamhet tillåts åtkomst)
    • Vi inför fysiska, elektroniska och systematiska garantier i enlighet med industristandarder.
  • Vad du bör göra för att skydda din information

I enlighet med allmän bästa praxis på internet rekommenderas att individer visar stor omsorg vad gäller användarkonton och följer vissa grundläggande regler:

  • Använd inte triviala lösenord (t.ex. enstaka uppslagsord)
  • Använd inte samma lösenord för flera konton
  • Använd mycket långa lösenord (minst 10 tecken, men helst mycket längre)
  • Använd lösenord som innehåller en kombination av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken, t.ex. $%^&.
  • Håll lösenordet säkert (skriv aldrig ner eller dela det med någon) och ändra det med jämna mellanrum

 

7. Cookies

  • Våra webbplatser använder branschomfattande tekniker, såsom "cookies", för att samla in information om användningen av våra webbplatser och e-postkommunikation. Till exempel kan dessa tekniker berätta vilka besökare som har klickat på nyckelelement (t.ex. länkar eller grafik) på en webbplats eller i ett e-postmeddelande och känna igen din webbläsare nästa gång du besöker våra webbplatser.
  • Cookies låter oss skräddarsy din upplevelse för att bättre matcha dina intressen och preferenser eller helt enkelt underlätta din inloggning när du använder tjänsterna. De flesta webbläsare låter dig radera cookies från din dators hårddisk, blockera acceptans av cookies eller få en varning innan en cookie lagras. Om du blockerar eller raderar cookies finns det dock en risk för att vi inte kan återskapa preferenser eller inställningar som du tidigare angett, och vår förmåga att anpassa din upplevelse online skulle bli begränsad. Se webbläsarens instruktioner för att lära dig mer om dessa funktioner.
  • Mer information om vår användning av cookies finner du i vår Cookiepolicy.

 

8. Tillgång till din information och dina rättigheter

Om du vill ha en kopia på den personliga information som vi har lagrat om dig i våra kunddatabaser ber vi att du kontaktar oss. Du kan bli ombedd att ge någon form av legitimation så att vi kan kontrollera att det är du som gör begäran. Vi förbehåller oss rätten, med förbehåll för tillämplig lag, att ta ut en avgift (med förbehåll för eventuella avgiftstak i enlighet med gällande lag) för inspektion av de av dina personuppgifter som innehas av oss.

Detta gäller utöver dina lagstadgade rättigheter, inklusive rätten att få tillgång till en kopia av din personliga information, rätten att begära radering eller uppdatering av felaktiga personuppgifter och rätten att göra invändningar, i vissa fall, mot vår behandling av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att kontakta oss med hjälp av uppgifterna under "Kontakta oss" på våra webbplatser.

Vi kommer bara att behålla dina personuppgifter så länge som är rimligen nödvändigt för de olika ändamål som anges under punkt 2 ovan eller för att på annat sätt följa gällande lagar och föreskrifter om obligatorisk lagring av vissa typer av information om våra kunder och / eller kommersiella transaktioner med dem. I det fall att personuppgifter som innehas av oss inte längre krävs för de ändamål som anges under punkt 2 ovan, avsnittet "Hur vi använder personlig information som du tillhandahåller oss eller som vi samlar in", åtar vi oss att vidta rimliga åtgärder för att förstöra eller avidentifiera alla personuppgifter efter att en rimlig tidsperiod har förflutit.

Om du är orolig för att vi inte har uppfyllt dina juridiska rättigheter eller tillämpliga lagar om personlig integritet kan du kontakta din lokala dataskyddsmyndighet.

 

9. Länkar till tredje parter

Några av våra webbplatser kan innehålla länkar till andra utomstående webbplatser som inte drivs av oss. Fastän vi försöker att länka endast till webbplatser som delar vår höga standard och respekt för sekretess är vi inte ansvariga för innehållet, säkerheten eller sekretessmetoderna av dessa utomstående webbplatser. Vi rekommenderar att du läser respektive sekretess- och cookiepolicy som visas på dessa utomstående webbplatser för att ta reda på hur din personliga information används.